Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Cine au fost cei mai activi alegători

12 iul. 2021,, 09:19   Politică
2457 2

Femeile şi bărbații trecuți de 56 de ani, aceştia au fost votanţii care au decis structura viitorului Parlament. Acesta este portretul celor mai activi alegători la scrutinul parlamentar de duminică.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, femeile au fost şi la alegerile de duminica trecută cele mai active. Ele au reprezentat aproape 55 la sută din alegători, pe cînd bărbaţii au fost în jur de 45 la sută.

Persoanele trecute de 56 de ani au fost ca deobicei cele mai responsabile cînd vine vorba de participarea la alegeri. Acestea au reprezentat peste 33 la sută din alegători. Categoria dată este urmată de alegătorii cu vîrstele cuprinse între 41 şi 55 de ani. Ei reprezintă aproape un sfert din numărul cetățenilor cu drept de vot care s-au prezentat la urne. O cifră aproximativ egală cu cea a alegătorilor cu vîrstele cuprinse între 26 şi 40 de ani.

Urmează votanţii trecuţi de 71 de ani care reprezintă puţin peste 11 la sută din numărul celor care au ieşit duminică la urne. Pe ultimul loc se plasează tinerii sub 25 de ani. Numărul acestora care au votat la alegerile parlamentare anticipate de duminică depăşeşte cu puţin şapte la sută din totalul celor care au votat.

Duminică au ieşit la urne în secţiile de votare deschise în ţară peste un milion 463 de mii de alegători, ceea ce reprezintă 44.56 la sută din numărul cetăţenilor cu drept de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?