X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cînd și cum va fi evaluat și transmis Statelor Unite terenul fostului Stadion Republican

7 apr. 2022,, 16:00   Politică
3240 0

Agenția Proprietății Publice (APP) a elaborat o decizie de Guvern privind transmiterea teritoriului fostului stadion republican pentru construirea ambasadei SUA.

Potrivit proiectului, Agenția Proprietății Publice va asigura determinarea valorii terenului proprietate a statului, situat în mun. Chișinău, str. Tighina 12, cu suprafața de 5,1814 ha (terenul fostului Stadion Republican), incluzînd părțile componente ale terenului care sînt proprietate de stat, prin contractarea unui evaluator certificat, scrie mold-street.com

Ulterior, Agenția va institui grupul de lucru, în componența căruia vor fi incluși reprezentanții ministerelor de resort, care va examina Raportul de evaluare, va asigura negocierea cu Statele Unite ale Americii și aprobarea prețului de comercializare a terenului nominalizat, care nu poate fi mai mic decît prețul de piață.

Se prevede că dacă toate aprobările și condițiile necesare vor fi îndeplinite și dacă SUA va transmite o notificare de exercitare a opțiunii de cumpărare către Guvernul Republicii Moldova, APP, de comun acord cu Ambasada Statelor Unite va institui Comisia de transmitere a bunurilor imobile și vor asigura transmiterea terenului, incluzînd părțile componente care sînt proprietate de stat, în proprietatea Statelor Unite ale Americii.

Totodată, dreptul și titlul de proprietate asupra terenului și posesia vacantă (teren liber de orice arendaș, contaminare de mediu, pericole și defecte cunoscute, construcții necunoscute, îmbunătățiri sau alte impedimente în utilizarea și posesia lui, cu excepția celor 13 construcții, proprietate privată) vor fi transferate către SUA la data înregistrării în Registrul bunurilor imobile.


APP susține că, potrivit proiectului memorandumului, pe lîngă construcția ambasadei, SUA vor utiliza terenul inclusiv pentru amenajarea parcurilor și spațiilor deschise, accesibile publicului larg, vor renova și repara porțile istorice ale fostului stadion, vor finanța și vor construi drumurile de acces aferente granițelor terenului.

În acest sens, se prevede că Guvernul va întreprinde acțiunile necesare, împreună cu autoritatea publică locală competentă, în scopul obținerii unei confirmări scrise a zonării potrivite pentru teren.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?