Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Cînd ar putea avea loc o nouă întîlnire în formatul "1+1" între Chișinău și Tiraspol

20 iun. 2023,, 21:45   Politică
1530 0

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, speră că următoarea întîlnire în formatul "1+1" va avea loc în luna iulie".

El a anunțat acest lucru în urma rezultatelor discuțiilor purtate marți, la Bender, cu reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitalii Ignatiev, relatează Noi.md cu referire la infotag.md

El a menționat că de la întîlnirea anterioară au trecut patru luni și aceasta a fost o "pauză neobișnuit de lungă”. Prin urmare, vicepremierul speră ca următoarea întîlnire va avea loc loc într-un timp scurt.

Serebrian a menționat, de asemenea, că în timpul discuției actuale a fost pusă în discuție problema livrării pe malul stîng a unui tomograf din Slovacia, care, potrivit Tiraspolului, este blocat de Chișinău.

"A existat o propunere de consens din partea reprezentanților Tiraspolului, a colegilor din OSCE. Sperăm că pînă la următoarea întîlnire de la Tiraspol vom găsi o soluție. Nu pot spune acum dacă va fi pozitivă sau negativă, pentru că nu depinde de mine, dar de agențiile care se ocupă de echipamente radiologice", a explicat el.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?