Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

CEC a stabilit data turului doi al alegerilor în satul Aluatu, raionul Taraclia

22 noi. 2023,, 16:34   Politică
2013 0

În satul Aluatu, raionul Taraclia va avea loc turul doi al alegerilor locale generale pentru funcția de primar. O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală.

Menționăm că, în această localitate, pe data de 19 noiembrie 2023 a avut loc votarea repetată pentru funcția de primar și, urmare a rezultatelor preliminare, niciun candidat pentru funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Conform legislației electorale, în aceste condiții, în termen de 2 săptămîni se organizează al doilea tur de scrutin cu 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza listelor electorale din primul tur de scrutin și în conformitate cu hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 1538/2023 cu privire la condițiile speciale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală a turului doi al alegerilor locale generale pentru funcția de primar în circumscripția electorală sătească Aluatu, raionul Taraclia, nu va depăși plafonul stabilit prin hotărîrea CEC nr. 1219/2023, în care se includ cheltuielile deja raportate pentru primul tur.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?