Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce urmează după decizia privind deschiderea negocierilor de aderare la UE

15 dec. 2023,, 10:02   Politică
4524 1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit astăzi cu explicații despre procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Din cei 10 pași indicați pentru acest proces, au rămas de îndeplinit încă patru, comunică Moldpres.

Conform sursei citate, Moldova a transmis cererea de aderare la Consiliul Uniunii Europene la 3 martie 2022. Ulterior a primit Chestionarul cu privire la cererea de aderare la UE la 11 aprilie 2022. Răspunsurile la Chestionar (partea I și II) au fost transmise Comisiei Europene.

În baza acestor răspunsuri, Comisia a elaborat o opinie și a transmis-o Consiliului pentru decizie. Negocierile de aderare au fost deschise ieri după acordul statelor membre ale Consiliului UE.

Astfel, în timpul negocierilor, țara va implementa legislația și standardele UE în toate cele 35 de capitole de negociere. După ce negocierile cu toate guvernele UE sunt încheiate, Comisia va emite o opinie privind gradul de pregătire să devenim membri UE.

În baza Opiniei, statele membre trebuie să decidă să încheie negocierile, iar Parlamentul European oferă acordul său. La ultimul pas toate statele membre și țara candidat semnează și ratifică Tratatul de Aderare. Țara devine membru al UE.


38
37
0
37
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?