X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Ce a hotărît CSJ în problema deschiderii a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stînga Nistrului

15 oct. 2020,, 09:44   Politică
5665 2

După ce săptămînă trecută, magistrații Curții Supreme de Justiție au admis recursul depus de Andrei Năstase, împotriva încheierii prin care a fost declarată inadmisibilă cererea sa de chemare în judecată a CEC, la 12 octombrie, CSJ a respins recursul lui Năstase împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, unde cauza a fost trimisă la rejudecare.

Decizia se referă la decizia CEC de a deschise 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, transmite tv8.md.

„Recursul depus de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se arată în decizia Curții.

Precizăm că Năstase a solicitat anularea parţială a Hotărîrii CEC prin care s-a stabilit deschiderea a 42 secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului (Transnistria), constatării încălcării Codului Electoral și obligarea CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stînga Nistrului.

CEC a decis la 26 septembrie deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stînga Nistrului.


Search Col Civil (4) by Cristina Straton

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?