X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ce a declarat Moscova cu privire la colaborarea cu noul guvern al Republicii Moldova

18 feb. 2023,, 14:30   Politică
4407 2

Rusia rămîne deschisă dezvoltării unei colaborări bilaterale constructive și pragmatice cu Republica Moldova în beneficiul cetățenilor celor două țări.
Despre acest lucru a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, răspunzînd la o întrebare din partea presei despre noul guvern al Republicii Moldova.

Ea a menționat că Moscova urmărește îndeaproape formarea noului guvern al Republicii Moldova.

"Am atras atenția asupra faptului că acest proces a fost însoțit de o escaladare fără precedent a retoricii antirusești de către Chișinăul oficial în baza informațiilor nefondate despre un anumit plan rus de destabilizare a situației din țară, care a fost primit de la Kiev. Sîntem convinși că niciunul dintre oamenii cu judecată sănătoasă din Moldova nu a dat frezare unor astfel de informații false", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Potrivit acesteia, dacă e să privim noua componență a Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova, devine clar că schimbările din acesta sunt mai degrabă de natură cosmetică. Dintre cei cincisprezece membri ai săi, unsprezece și-au păstrat funcțiile.

"Prin urmare, din păcate, este puțin probabil ca cursul Chișinăului față de Rusia să se schimbe. Am spus în repetate rînduri că curatorii occidentali ai actualei conduceri a Moldovei conduc cu încredere țara pe calea Ucrainei și a Statelor Baltice. Sînt aplicate aceleași tipare - interzicerea mass-media incomode, persecuția oponenților politici, restricționarea folosirii limbii ruse, încercările de falsificare a istoriei noastre comune, restricționarea artificială a contactelor politice, comerciale, economice și umanitare cu Rusia, îndepărtarea de statutul neutru, care este cheia suveranității, stabilității și securității republicii. Un astfel de curs politic al autorităților moldovenești nu corespunde intereselor popoarelor noastre. La rîndul nostru, rămînem deschiși dezvoltării unei cooperări bilaterale constructive și pragmatice în beneficiul cetățenilor Rusiei și Moldovei", a subliniat Maria Zaharova.

41
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?