Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Charles Michel: „UE este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova”

21 mai. 13:45   Politică
1856 0

Uniunea Europeană este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Despre aceasta a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, la întrevederea de la Bruxelles cu prim-ministrul Dorin Recean la care au discutat despre procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aspectele ce țin de securitatea regională, dar și angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău de a construi un stat rezilient și prosper.

Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Guvernului și agenda europeană a țării, menționînd că susținerea pe care Republica Moldova o primește la Bruxelles reconfirmă progresul înregistrat în mai multe domenii cheie. Potrivit lui, viitorul Republicii Moldova este în marea familie europeană.

”Guvernul construiește Moldova Europeană și va continua eforturile necesare pentru a aduce bunăstare în fiecare casă. sîntem mai puternici împreună și trebuie să investim, pe termen lung, în pace, prosperitate și securitate”, a spus premierul Dorin Recean.

La rîndul său, președintele Consiliului European, Charles Michel a menționat că Uniunea Europeană este deschisă să sprijine în continuare Republica Moldova și agenda de reforme pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.


Oficialii au mai discutat despre amenințările hibride, atacurile cibernetice și acțiunile de dezinformare lansate de Federația Rusă în țara noastră, alinierea Republicii Moldova la măsurile restrictive internaționale, precum și asistența oferită în cadrul Instrumentului European pentru Pace.

5
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?