X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu (LIVE TEXT)

22 feb. 2022,, 14:24   Politică
3273 3

14:32 // Sandu: Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, vom sprijini toate eforturile internaționale pe calea dialogului dintre părți pentru soluționarea crizei, îndemn liderii țărilor implicate în conflict să acționeze cu înțelepciune. Chiar și în cele mai tensionate momente este loc de dialog.

Am obținut votul dumneavoastră promițînd să facem din RM o țară europeană. Acțiuni ca cele pe care le vedem în Ucraina găsesc teren fertil pe fondul fricii și dezbinării societății, oameni care au convețuit pașnic ajung să se urască. Cele mai eficiente arme de luptă sînt curajul, unitatatea și înțelepciunea. Cu frică și cu dezbinare nu se poate construi o țară prosperă, ci doar cu unire, muncă și curaj.

Trăim cu toții în această țară împărțim bune și rele, iar pacea și bunăstarea Moldoveni depinde de fiecare din noi. Sîntem cu toții oameni pașnici cu aspirații democratice. Nu putem lăsa frica și vrajna să intre în țara noastră.

În RM avem viziuni diferite despre criza din Ucraina, unii sînt speriați. Solicit instituțiilor statului să monitorizeze atent sursele de știri false, sursele de propagandă și să prevină astfel de fenomene.

Fac chemare către redacțiile de știri din RM, trebuie să fiți de partea cetățenilor, nu semănați ură, verificați atent sursele știrilor care le dați pe post.


Dragi cetățeni, clipele de cumpănă pun la încercarea poporul nostru.

La fiecare întrevedere bilaterală am subliniat importanța păcii și stabilității în regiune. Obiectivul nostru este să menținem stabilitatea în țară și calmul cetățenilor noștri.

Pregătim măsurile necesare pentru a proteja spațiul informațional al RM de pericolul propagandei. Reiterăm apelul autorităților de a evita deplasările în Ucraina, sîntem pregătiți să sprijinim cetățenii ucraineni în cazul în care aceștea vor avea nevoie de ajutor.

Stimați cetățeni, RM e o țară pașnică care îmbrățișează valorile UE și rezolvă problemele prin dialog. Noi vrem să creăm un stat pentru cetățeni. Vom depune un efort pentru a crește bunăstarea oamenilor, pentru a oferi stabilitatea, pentru a construi o casă, a crește o familie și a duce o viață îmbelșugată cu încredere în ziua de mîine.

Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?