X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Borșevici: Statutul geopolitic al Moldovei s-a schimbat comparativ cu perioada lui Filat și Leancă

14 iul. 2021,, 11:07   Politică
5382 14

Expertul și diplomatul Victor Borșevici nu-și face iluzii cu privire la viitorul Moldovei pe termen scurt și mediu.

El consideră victoria PAS în alegeri drept un semn al extinderii ulterioare a Occidentului în țările post-sovietice, dar avertizează că situația politică pentru țara noastră s-a schimbat în prezent în comparație cu perioada de acum zece ani.

- Acum Moldova se află deja într-o configurație geopolitică diferită față de acum zece ani. Atunci eram o zonă de frontieră, de fapt, și asupra noastră erau proiectate toate eforturile Occidentului, dar acum Ucraina este acolo și nu mai avem aceeași importanță pentru ei ca mai înainte.

Din păcate, în Moldova în ultimii ani nu au existat diplomați adevărați care să poată negocia avantaje din schimbarea circumstanțelor. Amintiți-vă de Leancă, în perioada căruia a fost semnat Acordul de asociere. Acesta este un funcționar, nu un diplomat. El doar semna ce i se dădea și atît", a explicat Borșevici.

În ceea ce privește rezultatele alegerilor, Borșevici le-a numit "sindromul infusoria", adică faptul că majoritatea cetățenilor au pășit de bună voie pe aceeași greblă ca și acum zece ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?