X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alexandru Flenchea: Soluționarea conflictului transnistrean nu poate fi monopolizată

2 noi. 2023,, 09:00   Politică
3033 0

Soluționarea conflictului transnistrean și restabilirea integrității teritoriale a Republicii Moldova nu pot fi monopolizate de nicio forță politică.

O astfel de opinie a exprimat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, expertul în securitate Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Fără prea mult patos, aceasta este o chestiune privind viitorul țării noastre, iar această problemă este o problemă pentru întreaga țară, pentru fiecare cetățean, în special, chiar dacă acest cetățean nu este conștient de cest lucru. Prin urmare, sunt sigur că succesul viitor în depășirea acestei probleme, rezolvarea acestor contradicții, nu poate fi decît succesul general al întregii țări și, de fapt, al tuturor forțelor politice care doresc să se alăture ", a spus Alexandru Flenchea.

El a atras atenția asupra faptului că acum, din păcate, majoritatea politicienilor moldoveni împărtășesc opinia că la noi există o singură persoană responsabilă de reglementarea transnistreană - ministrul sau vicepremierul pentru Reintegrare.

"Trebuie să depășim acest lucru și să construim platforme regulate pentru discuții între diferite forțe politice, organizații publice, personalități publice pentru a discuta aceste probleme, trebuie să creăm anume o astfel de consolidare, de consens național. Și cum o putem crea? N-o putem descărca din rețea și nu o putem instala ca driver. Acest lucru trebuie discutat, înțeles și găsit o soluție comună", a declarat fostul vicepremier pentru Reintegrare al Republicii Moldova, expert în securitate.
El a atras atenția asupra faptului că la noi există pace și armonie la nivel de oameni și că există premise pentru reglementarea conflictului transnistrean.

"Altceva este că putem pierde potențialul pozitiv, potențialul de soluționare a acestui conflict pe care îl avem acum, dacă vom continua să așteptăm un moment mai bun", a spus Alexandru Flenchea.

11
0
2
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?