X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

15 vameși au fost reținuți pentru luare de mită

13 dec. 2016,, 14:43   Societate
7018 1
Foto: noi.md

În urma perchezițiile efectuate astăzi la postul vamal Sculeni, 15 inspectori vamali au fost reținuți de oamenii legii, comunică Noi.md.


Potrivit lui Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA, cei 15 funcționari sînt bănuiți de corupere pasivă. Printre cei reținuți se numără șeful postului vamal Sculeni, șeful Biroului vamal Ungheni și adjunctul acestuia și cîțiva șefi de tură.

„S-a constatat că ei estorcau și primeau de la cetățenii care traversau frontiera de stat înspre și dinspre România sume de bani pentru a nu efectua controalele mărfurilor la intrare, pentru a nu indica valoarea exactă a mărfurilor. Drept rezultat, în bugetul de stat nu ajungeau mijloace financiare, care trebuiau plătite ca taxe vamale”, a relatat Bogdan Zumbreanu.

Suma mitei estorcate de vameși varia între 50 și 200 de euro. În total, la birourile și domiciliile funcționarilor vizați au fost efectuate 18 percheziții. Suma prejudiciului material cauzat statutului în urma acestor escrocherii nu a fost deocamdată estimată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?