X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Germania va aloca 150 de mln de euro pentru deportarea migranților

9 dec. 2016,, 09:47   Externe
2226 0
Foto: libertatea.ro

Ministrul german al Dezvoltării, Gerd Müller, a anunțat vineri într-un interviu pentru cotidianul regional Augsburger Allgemeine, că Berlinul va lansa un program de 150 de milioane de euro în sprijinul solicitanților de azil.


Banii vor fi folosiți pentru cei care nu au perspective să rămînă în Germania, scopul fiind de a îi ajuta să revină în țările de origine.

„În următorii trei ani, vom investi cîte 50 de milioane de euro anual pentru acest program de repatriere”, a spus oficialul german. Este vorba despre măsuri în sprijinul cetățenilor ce provin din Irak, Afganistan sau din Balcani și care fie nu pot rămîne în Germania pentru că nu li se acceptă cererile de azil, fie doresc să se întoarcă în statele de origine”, a spus acesta.

Ministrul a precizat că Germania îi va ajuta „să aibă parte de un nou început”. „Le putem oferi acces la educație, la formare profesională, la un loc de muncă și sprijin financiar”, a mai spus Gerd Müller.

Germania a primit în cursul anului trecut 900.000 de solicitări de azil, în special din partea cetățenilor provenind din Siria, Irak și Afganistan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?