Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Harunjen: Nu am nicio legătură cu sfera politică

7 dec. 2016,, 15:51   Politică
3539 7
Harunjen: Nu am nicio legătură cu sfera politică
Foto: sputnik.md

Cîștigătorul concursului pentru funcția de procuror general, Eduard Harunjen, susține că pe parcursul carierei sale de procuror nu a primit și nici executat ordine de la vreun politician, comunică NOI.md.


Întrebat de jurnaliști dacă îl cunoaște pe prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, Harunjen a precizat că nu a comunicat cu acesta.

„Nu am vorbit cu dumnealui și îl cunosc mai puțin decît îl cunoașteți dumneavostră și mulți alți politicieni care îl critică. Eu sînt din sistem, nu am venit aici din sfera politică și nici nu am fost avansat în funcție în baza carierei politice. Activez de pe băncile universității în acest sector. Am fost procuror și pe timpul guvernării comuniste, și a celei democrate. De aceea, pe mine nu m-au schimbat ca profesionist aceste perturbări pe arena politică și nu cred că își vor face vreodată efectul”, a spus Harunjen.

Acesta a mai menționat că va avea drept obiectiv, la cîrma Procuraturii, asigurarea independenței reale a procurorilor.

„Voi continua să lupt pentru ca procurorii să aibă în gestiune dosare de rezonanță, mult așteptate de societate și dosare care prin sentințe de condamnare să schimbe situația în țară. Va trebui să identificăm punctele slabe în actuala componență a sistemului Procuraturii. Avem nevoie de tineri profesioniști care să facă față provocărilor actuale”, a adăugat Harunjen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?