Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

FLASH: Eduard Harunjen, propus la funcția de procuror general

7 dec. 2016,, 15:06   Politică
4091 5

FLASH Eduard Harunjen, propus la funcția de procuror general
Foto: Jurnal.md

Eduard Harunjen a fost desemnat cîștigător al concursului pentru funcția de procuror general, notează NOI.md.


Acesta a acumulat cel mai mare punctaj - 68 de puncte - în cadrul probei interviului desfășurate astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor. Candidatura acestuia urmează a fi propusă spre desemnare șefului statului. Ceilalți candidați au acumulat mai puțin de 63 de puncte la această etapă a concursului.

Eduart Harunjen, care deține în prezent interimatul funcției de procuror general, a precizat că acest concurs a fost unul complicat și plin de provocări. „Au fost două luni de provocări, a fost o încercare pentru mine, dar am avut posibilitatea să vedem prestația fiecăruia”, a precizat Harunjen.

Întrebat cum va proceda în cazul în care președintele ales, Igor Dodon, nu va promova candidatura lui, așa cum anunțase anterior, Harunjen a răspuns că politicienii trebuie să dea dovadă de maturitate politică.

„Nu pot face anumite pronosticuri pe acest plan, dar pot să vă spun că au fost respectate toate condițiile legii. Consiliul are un mandat legal, concursul a fost unul transparent. Cum s-a reușit - cetățenii ne vor taxa după meritele noastre. Mingea acum a fost aruncată pe terenul politicului”, a spus Harunjen.

Precizăm că la concursul pentru funcția de procuror general au participat șase candidați: Eduard Harunjen, adjuncţii procurorului general Iurie Garaba şi Igor Serbinov, procurorul municipiului Chişinău, Igor Popa, şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, şi Ruslan Caşu de la Procuratura sectorului Ciocana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?