Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tkaciuk: politica a plecat din Moldova

2 dec. 2016,, 09:35   Politică
5073 4
Mark Tkaciuk: politica a plecat din Moldova pentru mult timp
Foto: Diez.md

În cadrul unui interviu acordat portalului, ex-deputatul Mark Tkaciuk, ex-consilier prezidenţial, antropolog, a răspuns şi la întrebarea: Reieşind din experienţa politică apreciabilă pe care o aveţi, cum calificaţi actuala situaţie politică?


„De fapt, nu e nici un fel de situaţie politică. Care, în esenţă, e intriga? Cine cu cine luptă? În numele a ce? – Scopul politicii şi a ocupării cu politica tot timpul a fost şi va fi schimbarea relaţiilor sociale. Aş vrea să aflu cine din oamenii din Chişinău, care se numesc politicieni, se dedică acestui scop”, a spus el.

Mark Tkaciuk a menţionat că nu poate spune că urmăreşte atent ceea ce se întîmplă acum în Parlament, Guvern, ce bătălii şi discuţii se poartă, dar nu vede nici o temă consistentă din cele care cu adevărat ar interesa societatea. „Ce e cu tarifele? Vor fi diminuate? Au de gînd? Din cauza că noile condiţii ale FMI nu permit acest lucru? Sau din alt motiv, mult mai prozaic? Ce e cu ocrotirea sănătăţii, educaţia, plecarea masivă a oamenilor din ţară?”, a întrebat el.

Potrivit spuselor sale, actuala agendă politică e compusă din cîteva puncte de discuţie. „Punctul unu: cine pe cine îl va înlocui şi îl va închide. Punctul doi: de toate e vinovat Plahotniuc sau Plahotniuc nu e vinovat deloc? Punctul trei: cine e principalul în prietenia cu Washington-ul şi cu Moscova? E de rîsul găinilor. Nu? Politica a plecat din Moldova pentru mult timp. Ceva legat de ţara noastră se va ţese în diferite capitale, peste hotarele Moldovei. Ceva de acolo se va arunca cu titlu de temă de acasă pentru protejaţii din Chişinău. Dar acesta va fi un spectru destul de îngust de relaţii internaţionale. Nimic mai mult”, a declarat Mark Tkaciuk.

El consideră că „agenda suverană şi democratică a politicii moldoveneşti – e treaba tinerilor, a noii generaţii, dacă îi va ajunge curaj şi creieri pentru aceasta”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?