Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Martin Schulz: Moldova rămîne un partener central pentru UE

29 noi. 2016,, 17:00   Politică
3038 8

Foto: gov.md

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-a asigurat pe premierul Pavel Filip că Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul UE, în ciuda problemelor cu care se confruntă la ora actuală comunitatea europeană, comunică NOI.md.


Demnitarul a salutat eforturile depuse de executiv, din luna martie curent pînă în prezent, în domeniul economic și în sectorul justiției.

„L-am asigurat pe domnul premier că ţara dumnealui rămîne un partener central pentru UE, aşa cum a fost şi pînă acum. Este clar că Uniunea Europeană are nevoie de stabilitate la fel cum şi Republica Moldova are nevoie de stabilitate. De aceea, am vorbit foarte intens despre situaţia din UE. Nu are niciun sens ca UE să facă recomandări partenerilor săi să meargă în direcţia stabilităţii, cînd noi înşine avem elemente de instabilitate.

După Brexit este cu atît mai important ca UE să fie stabilă. Am discutat despre întreaga paletă a sarcinilor comune pe care le avem, despre reformele interne, despre priorităţile Guvernului. Mă bucur să constat că de la întîlnirea din martie acest Guvern a făcut eforturi foarte mari”, a declarat Martin Schulz în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi în comun cu premierul Pavel Filip.

Cei doi oficiali au mai discutat despre situaţia de după alegerile prezidenţiale, situația geopolitică din regiune, dar şi despre situaţia Uniunii Europene. „Apreciem foarte mult că Republica Moldova şi în 2016 rămîne inclusă în listă ţărilor prioritate a programului Parlamentului European”, a punctat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?