Avocatul diasporei, despre rezultatele primei ședințe de judecată

Avocatul diasporei, despre rezultatele primei ședințe de judecată
Foto: diez.md

Judecătoria Centru urmează să se expună astăzi asupra sesizării depuse de un grup de moldoveni de peste hotare, în privința îngrădirii dreptului la vot, notează NOI.md.


O primă victorie obținută în acest caz, spune avocatul Eduard Digore, este că instanța a respins cererea autorităților de a scoate dosarul de pe rol, în cadrul ședinței de judecată de ieri.

„De fapt, instanța, în mod absolut profesional și în strictă conformitate cu legea, a dispus astfel. Încălcarea dreptului cetățenilor la vot se va dezbate în cadrul unui proces conform rigorilor naționale și internaționale”, a declarat avocatul Eduard Digore.

Totodată, avocatul a depus o sesizare prin care a cerut ridicarea excepției de neconstituționalitate a prevederii referitoare la limitarea numărul de buletine de vot per secție la maximum 3000.
„În cazul în care va fi admisă, atunci sesizarea urmează a fi expediată Curții Constituționale pentru a se expune asupra excepției de neconstituționalitate, iar procesul se va suspenda pînă la examinare. Instanța de judecată a dat dovadă de curaj”, a concluzionat Eduard Digore.
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load