Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Beneficii pentru președinții R. Moldova la sfîrșit de mandate

28 noi. 2016,, 14:27   Politică
2344 3

Foto: gagauzinfo.md

După expirarea mandatului, președintele Republicii Moldova ar putea să fie asigurat cu mașină de serviciu, birou și asistent personal.


Prevederea se conține într-o inițiativă legislativă propusă în Parlament de către președintelele Parlamentului Andrian Candu și deputații Sergiu Sîrbu, Igor Vremea și Ștefan Creangă.

Potrivit documentului, fostul Preşedinte al Republicii Moldova beneficiază de unele garanţii sociale în caz de expirare a mandatului, de demisie sau imposibilitate definitive de exercitare a atribuţiilor precum: pensie, asistenţă medical gratuită, tratament barneo-sanatorial gratuit, automobile la comandă, imunitate diplomatică şi asigurare a securităţii.

Autorii proiectului susțin că proiectul de lege a fost eleborat în vederea eficientizării activităţii de colaborare cu un fost Preşedinte, experienţa căruia nu trebuie de neglijat, se propun unele modificări ce ţin de asigurarea cu mijloc de transport, birou şi asistent personal.
Precizăm, foștii președinți aveau asemenea beneficii până la sfîrșitul anului 2001. Atunci, PCRM a anulat aceste prevederi din Legea privind asigurarea activităţii preşedintelui Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?