Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

Sîrbu comentează informația privind schimbarea conducerii PD

24 noi. 2016,, 12:13   Politică
2143 2

Sîrbu comentează informația privind schimbarea conducerii PD
Foto: noi.md

Discuții referitoare la schimbarea conducerii Partidului Democrat nu au avut loc, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu, intervievat de NOI.md.


Cu toate acestea, parlamentarul a precizat că în lunile următoare va avea loc congresul ordinar al partidului, în cadrul căruia tradițional va fi pus în discuție subiectul alegerii conducerii.

„Astfel de discuții nu au avut loc, nici nu am auzit de asemenea zvonuri. Este adevărat doar că, ținînd cont de procedurile statutare, în scurt timp – o lună, două – va fi organizat congresul partidului. Au trecut deja patru ani de la precedentul și, evident, se vor lua anumite decizii, inclusiv realegea conducerii partidului, dar de anumite schimbări în conducere eu nu am auzit și nu se discută”, a explicat Sergiu Sîrbu.

Recent, într-o emisiune televizată, fosta deputată PD Stela Jantuan menționa că este puțin probabil ca Marian Lupu să mai rămînă în fruntea Partidului Democrat, după greșelile comise în această campanie electorală. Potrivit ei, desemnarea lui Lupu drept candidat la alegeri și, ulterior, retragerea din cursă au fost erori fatale.

În replică, Sergiu Sîrbu a calificat aceste declarații drept „percepții subiective”. „Aceste persoane sînt departe de noi, habar nu au ce se întîmplă la noi în partid. Prin urmare, astea sînt niște percepții subiective”, a adăugat Sîrbu.

O teză similară cu privire la reformarea Partidului Democrat înainta anterior și analistul politic Valeriu Ostalep. Potrivit lui, „Marian Lupu s-a consumat ca politician”, iar locul său ar putea fi ocupat de Vlad Plahotniuc. Acesta a remarcat însă că nu trebuie să ne grăbim cu concluziile, întrucît „în jocurile de partid, mai ales în cele interne, sînt diferite scheme”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?