X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ostalep: În conducerea PDM ar putea avea loc schimbări (VIDEO)

4 noi. 2016,, 16:20   Politică
9373 5

Ostalep: În conducerea PDM ar putea avea loc schimbări
Foto : noi.md

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, consideră că, în perioada apropiată, în conducerea Partidului Democrat din Moldova, ar putea avea loc schimbări esențiale.


Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Potrivit lui Ostalep, decizia ar veni în contextul anunțului făcut de liderul PDM despre retragerea din cursa electorală în favoarea liderului PAS, Maia Sandu.

„Sînt convins că aceasta nu este decizia dumnealui. Este clar că a fost influențat. Chiar și Dumitru Diacov s-a nedumerit cum a fost posibil acest lucru. Dispariția lui Lupu din spațiul public iarăși vorbește despre o anumită cedare psihologică. Pentru mine era clar și pînă la alegeri că Marian Lupu este consumat ca politician, dar această decizie pune cruce pe oricare revenire politică a lui Lupu”, a afirmat Ostalep.

Potrivit lui, în timpul apropiat ar putea avea loc anumite schimbări în conducerea Partidului Democrat.

„Mi-i greu să spun cine ar putea fi în conducerea PDM. Prima aluzie care ar putea fi este că această funcție îi va reveni lui Plahotniuc, probabil. Dar nu mă grăbesc, pentru că în jocurile de partid, mai ales în cele interne, sînt diferite scheme. Acolo pot fi candidaturi absolut neașteptate. Poate fi o nouă generație, niște persoane care în perspectivă ar putea crește. Ar putea fi cineva dintre actualii lideri – și actualul prim-ministru, și spicherul. Depinde de sarcinile care și le pune acest partid în continuare”, a opinat directorul Institutului de Studii Diplomatice.

Liderul PDM a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu cu patru zile înainte de alegerile prezidențiale din 30 octombrie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?