Vocea diasporei

Instanța a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Șor

Instanța a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Șor
Суд продлил мандат на домашний арест Шора
Foto: unimedia.info

Astăzi, 17 noiembrie, Judecătoria sectorului Buiucani a acceptat demersul procurorilor de prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele lui Ilan Șor.


Hotărîrea a fost emisă de judecătorul Andrei Niculcea. Avocații primarului orașului Orhei intenționează să conteste hotărîrea la Curtea de Apel, relatează NOI.md.

Potrivit hotărîrii instanței, mandatul de arest la domiciliu pe numele lui IlanȘor a fost prelungit cu 30 de zile și este valabil pînă la 19 decembrie. Apărarea poate să depună recursul timp de trei zile din momentul emiterii hotărîrii.

La ieșire din sala de ședințe IlanȘor a calificat hotărîrea instanței drept una „inechitabilă”. „Acuzarea încearcă să încetinească dezvoltarea Orheiului. Desigur, această decizie va fi contestată”, a declarat el.

Reamintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie, după ce a fost interogat la Centru Național Anticorupție. El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, comise în timpul deținerii funcției de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”.

Businessmanul a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar la 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare. Ulterior, la 18 septembrie și 18 octombrie Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului de Orhei.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

Evgenii 5 ian. 06:57

Не арестовывают его, потому что правительство замешано в краже ляма , а судьи - кормятся. Выход один -- надо избавиться от этой власти .

русский 17 noi. 2016,, 17:40

даже не интересно читать о нем...бизнесмен хр...в да вы уже или посадите или наградите..надоело уже...колт раз стукач-то невиноват не парьте мозги..дайте ему героя молдовы и пусть живет дальше

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu