X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Instanța a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Șor

17 noi. 2016,, 13:10   Societate
2979 2
Суд продлил мандат на домашний арест Шора
Foto: unimedia.info

Astăzi, 17 noiembrie, Judecătoria sectorului Buiucani a acceptat demersul procurorilor de prelungirea mandatului de arest la domiciliu pe numele lui Ilan Șor.


Hotărîrea a fost emisă de judecătorul Andrei Niculcea. Avocații primarului orașului Orhei intenționează să conteste hotărîrea la Curtea de Apel, relatează NOI.md.

Potrivit hotărîrii instanței, mandatul de arest la domiciliu pe numele lui IlanȘor a fost prelungit cu 30 de zile și este valabil pînă la 19 decembrie. Apărarea poate să depună recursul timp de trei zile din momentul emiterii hotărîrii.

La ieșire din sala de ședințe IlanȘor a calificat hotărîrea instanței drept una „inechitabilă”. „Acuzarea încearcă să încetinească dezvoltarea Orheiului. Desigur, această decizie va fi contestată”, a declarat el.

Reamintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie, după ce a fost interogat la Centru Național Anticorupție. El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, comise în timpul deținerii funcției de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”.

Businessmanul a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar la 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare. Ulterior, la 18 septembrie și 18 octombrie Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului de Orhei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?