Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fundația lui Usatîi a donat circa 1 000 000 de lei pentru dezvoltarea orașelor și satelor din Moldova (FOTO, VIDEO)

9 noi. 2016,, 12:38   Societate
3415 1

Фонд Усатого выделил около 1 000 000 леев на развитие городов и сел Молдовы (ФОТО, ВИДЕО)
Foto: ru1.md

În ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, 8 noiembrie, hramurile sărbătoresc un șir de sate și orașe din Moldova.


Cu ocazia acestei zile fundația lui ”Renato Usatîi” a donat circa un milion de lei pentru dezvoltarea infrastructurii localităților din Moldova.

În special, orașului Cantemir i-au fost oferite 200 mii de lei, cîte 100 mii de lei au primit orașele Iargara din raionul Leova, satele Lopățica din raionul Cahul, Cania, raionul Cantemir, orașul Biruința, raionul Sîngerei, comuna Călugăr și satul Prajila din raionul Florești. Totodată satelor Bocani, raionul Fălești, și Nicolaevca, raionul Florești, i-au fost donate cîte 70 mii de lei.


Echipa ”Partidului Nostru” în toate localități a fost bine întîlnită de către locuitorii și primarii. Banii oferiți de către fundația lui Usatîi sunt prevăzuți pentru lucruri esențiale. Astfel, primarul orașului Cantemir Roman Ciubaciu a declarat că banii v-or fi direcționați către reconstrucția stadionului, în timp ce pe banii donați, în comuna Cania va fi restaurată canalizarea. În orașul Iargara, banii v-or fi folosiți pentru finalizarea construcției bisericii ortodoxe. ”Îi sunt recunoscător lui Renato Usatîi pentru cadou. Aceasta într-adevăr a devenit o tradiție. Anul trecut el ne-a oferit ajutor pentru construcția bisericii. Sper că el va rămîne cu noi pînă la urmă”, a declarat primarul orașului Iargara Eugen Mutaf. Însă în satul Lopățica, potrivit primarului Valeriu Stoianov, cea mai gravă problemă, ramîne ce a drumurilor.

Într-un șir de localități, certificaele erau înmănate de către Dumitru Ciubașenco. El a transmis locuitorilor satelor și orașelor salutările din parte lui Renato Usatîi, care continuă tradiția de oferire a cadourilor cu ocazia hramurilor.

”Renato Usatîi vă felicită cu această ocazie minunată și vă dorește, ca Sfîntul Dmitrie să vă păzească pe toți”, – a declarat Ciubașenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?