Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

MAN: satul Colonița ar putea fi deposedat de un teren

12 apr. 17:59   Politică
1914 0

Mișcarea Alternativa Națională avertizează cu privire la o gravă tentativă de deposedare a satului Colonița de un teren de 5 hectare, ceea ce ar aduce un prejudiciu de 35 milioane de lei autorității locale.

Primarul MAN din satul Colonița, Angela Zaporojan, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 12 aprilie, detalii despre această tentativă de deposedare.

Ea a vorbit și despre o serie de anomalii în procesul legal care necesită o intervenție promptă.

Potrivit comunicatului emis de MAN, primăria satului Colonița este pusă într-o poziție delicată în 2024, fiind obligată să vândă 5 hectare de pământ la un preț stabilit în 2009, când valoarea terenului era de doar trei milioane de lei.

„În prezent, la prețurile actuale de piață, suma se ridică la 35 de milioane de lei, o diferență imensă ce ar afecta puternic interesele comunității locale.


În urma adoptării unei hotărâri de către Consiliul Local în 2010, terenul trebuia vândut la prețul de evaluare din 2009. Cu toate acestea, după trecerea a trei ani, prețul nu a fost achitat, iar hotărârea a fost abrogată de către Consiliul Local. Ulterior, instanța de judecată a decis că terenul trebuie totuși vândut acelorași persoane.

Studiile de fezabilitate ulterioare au relevat că terenul în cauză este de 1,8 hectare, și nu de 5 hectare, cum a fost inițial considerat. Cu toate acestea, instanța de judecată a ignorat aceste constatări și a insistat să se țină cont de prețul stabilit în 2010.

Acum, cazul este examinat la Curtea Supremă de Justiție.

0
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?