Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

BNS a finalizat procesarea datelor Recensămîntului din anul 2014

2 noi. 2016,, 11:30   Societate
2592 0
Foto: interfax.ru

Biroul Naţional de Statistică (BNS) a finalizat etapa de introducere a datelor Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor (RPL) din anul 2014, comunică NOI.md.


După cum se menţionează în comunicatul BNS, au fost procesate 4 mil. 145 mii 812 chestionare de toate tipurile: pentru gospodărie și persoană. Instrumentul utilizat este aplicația informatică CSPro.

La BNS au menţionat că în cadrul RPL 2014 din Moldova, pentru fiecare locuinţă a fost completat chestionarul 1CL, adiţional fiind completate chestionare pentru fiecare persoană din gospodărie (2P sau 4S).
În acest context, la 8 noiembrie, BNS va organiza o conferință de presă pentru a anunţa oficial finalizarea etapei de introducere a datelor Recensămîntului Populaţiei şi al Locuinţelor în Moldova şi care sînt activităţile ce urmează a fi derulate pînă la publicarea acestora.

Anterior, directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Vitalie Valcov, în cadrul vizitei instituţiei de către primul ministru Pavel Filip, a declarat că rezultatele definitive ale ultimului Recensămînt al Populaţiei şi al Locuinţelor, efectuat în Moldova, în anul 2014, vor fi publicate pînă în martie 2017.

Vitalie Valcov a menţionat că introducerea datelor Recensămîntului în sistemul informational specializat se va finalize pînă la sfîrşitul lunii octombrie, după care datele vor fi verificate şi pregătite pentru publicare.

El a specificat că rezultatele finale ale Recensămîntului vor fi publicate pînă în martie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?