X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Incidente cu aplicarea violenței în cîteva secții de vot

30 oct. 2016,, 15:12   Societate
4042 2

Foto: trm.md

Cel puțin 20 de cazuri de aplicare de intimidare sau aplicare a violenței au fost înregistrate pe parcursul zilei de astăzi la secțiile de votare, notează NOI.md.


Informația a fost furnizată de observatorii „Promo-LEX” care monitorizează desfășurarea scrutinului la toate secțiile de votare.

„La o secție de vot din Bălți un alegător i-a intimidat pe membrii biroului electoral, dar a intervenit poliția. La o secție din Chișinău un alegător a bruscat un membru al biroului, după ce a găsit o eroare în lista electorală - fiica sa a fost inclusă în listă, deși se află peste hotare. La Orhei, alegătorii care vor să vină să voteze sînt în continuare intimidați. La o altă secție de vot din Chișinău observatorii din partea unui concurent electoral intimidează alegătorii, pentru a afla cu cine votează”, a menționat expertul Pavel Postică.

Observatorii au mai raportat cel puțin 20 de cazuri de corupere a alegătorilor, cînd aceștia au primit recompense materiale în schimbul votului lor. Cazuri de desfășurare a agitației electorale s-au atestat în preajma a 19 secții de vot, lucru interzis de lege.

În alte 19 secții de votare din Șoldănești, Căușeni, Chișinău, Varnița, Rezina a fost atestat transportul organizat al alegătorilor. O altă abatere înregistrată se referă la încălcarea secretului votării - cel puțin 225 de cazuri.

O situație stranie, spun observatorii, a fost atestată și la o secție de vot din satul Seliște, Orhei, unde au fost aduși să voteze circa 20 de locuitori ai satului vecin Burcuta. În total, 384 de contestații au fost depuse la birourile electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?