X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

O misiune europeană va monitoriza alegerile din 30 octombrie (VIDEO)

18 oct. 2016,, 11:45   Politică
2429 4

Foto: moldnews.md

Zece echipe de observatori din cadrul Misiuni de Monitorizare a Alegerilor ENEMO vor fi repartizați în diferite regiuni ale țării pentru a monitoriza scrutinul din 30 octombrie curent, informează NOI.md.


Misiunea va evalua procesul electoral din perspectiva respectării standardelor internaţionale pentru alegeri democratice, a cadrului legislativ naţional şi angajamentelor OSCE. Concluziile și recomandările experților vor fi făcute publice prin intermediul a trei rapoarte prezentate înainte și după scrutinul din 30 octombrie.

„Scopul acestei misiuni este de a contribui la asigurarea transparenței și integrității scrutinului prezidențial, de a monitoriza comportamentul organelor electorale și a formula cu recomandări în privința aspectelor cruciale ale scrutinului ce țin de cadrul electoral, căile de atac, precum și mediul politic general din timpul alegerilor”, a declarat astăzi șeful Misiunii, Peter Novotny.

Echipa de bază ENEMO numără șase experți care se vor afla la Chișinău pe tot parcursul perioadei electorale. Aceasta este cea de-a 23-a misiune ENEMO de monitorizare a alegerilor în Republica Moldova, iar activitatea observatorilor se va încheia la începutul lunii decembrie.

Rețeaua europeană a organizațiilor de monitorizare a alegerilor (ENEMO) este o rețea internațională de organizații civice locale imparțiale și independente, care sprijină dezvoltarea democratică și participarea cetățenilor la procesele politice. Aceasta este compusă din 22 de organizații naționale importante de monitorizare electorală din 17 țări din Europa Centrală și de Est și din Asia Centrală, inclusiv trei țări membre ale Uniunii Europene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?