X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Important pentru elevi și studenți. Ce trebuie să facă pentru a putea vota președintele

21 sep. 2016,, 10:55   Societate
2537 0

Foto: point.md

În contextul în care la scrutinul prezidențial din 30 octombrie vor putea participa și tinerii care au atins majoratul, Comisia Electorală Centrală a precizat condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia, referindu-se în mod particular la elevi și studenți, informează NOI.md.


Astfel, elevii și studenții cu drept de vot înmatriculați la instituțiile de învățămînt într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință, vor putea vota în felul următor:

1. Se vor prezenta la secția de votare acolo unde își au domiciliul sau viza de reședință conform actului de identitate.

2. Pînă pe 29 septembrie inclusiv, aceștia trebuie să-și declare locul nou de ședere, la primăria/pretura de sector, pentru a putea fi trecuți pe lista electorală de la secția de votare corespunzător locului de ședere. Declarația se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fișa de însoțire în original și în copie.

3. Persoanele care nu vor reuși să-și declare noul loc de ședere vor avea posibilitatea să se adreseze la biroul de votare în raza domiciliului sau reședinței valabile, de unde vor obține un certificat pentru drept de vot. Procedura în cauză va fi valabilă în perioada 10-29 octombrie curent. În baza acestui certificat, alegătorii se vor înscrie în listele suplimentare, iar certificatul va rămîne la biroul secției de votare și se va anexa la lista suplimentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?