X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tkaciuk: Președintele CC Tănase a uitat că există libertatea de exprimare

20 sep. 2016,, 12:00   Societate
7032 4
Ткачук: Глава КС Тэнасе забыл, что существует свобода слова
Foto: youtube.com

Președintele Curții Constituționale (CC), Alexandru Tănase, a dat dovadă de neprofesionalism atunci cînd a condamnat public opinia despre identitatea națională a cetățenilor Republicii Moldova.


Astfel, fostul ideolog al PCRM, ex-deputatul Mark Tkaciuk a reacționat la afirmațiile președintelui CC, informează NOI.md.

Tănase i-a condamnat public pe autorii ciclului de emisiuni de la Radio „Europa Liberă”, după ce în timpul unei emisiuni și-a expus opinia Mark Tkaciuk. Președintele CC s-a revoltat de o manieră dură pe rețelele de socializare de faptul că Mark Tkaciuk a fost admis în emisie. În opinia lui Tănase, Tkaciuk este „dușman al independenței Moldovei, care a promovat stalinismul în cei 10 ani de aflare la putere”.

În replică, Tkaciuk i-a sugerat lui Tănase să nu uite de dreptul cetățenilor la exprimare. „Fiți de acord, e destul de tare atunci cînd un președinte al Curții Constituționale spală creierii unei publicații independente, explicîndu-i ce se poate vorbi și ce este categoric interzis. Atunci cînd făcea morală pe rețelele de socializare, el, probabil, nu bănuia că formal există libertatea de exprimare, stipulată în Constituție”, a menționat fostul deputat comunist.

Tkaciuk i-a sugerat lui Tănase să nu-și exprime în public preferințele politice. „În calitate de președinte al CC, el trebuie să-și țină preferințele politice în intimitate. Degeaba domnul Tănase așa s-a agitat în legătură cu materialul video filmat cu prilejul Zilei Independenței Moldovei. Nu este sărbătoarea și nici treaba lui. În calitate de cetățean al României, el trebuie să-și facă griji pentru ceea ce se difuzează în România și pentru ceea ce se întîmplă în jurul celei mai importante zile pentru români – 1 decembrie (Ziua Națională a României – nota red.)”, a reacționat Tkaciuk la afirmațiile lui Tănase.

Anterior Mark Tkaciuk a criticat decizia Curții Constituționale și a președintelui acestei instituții, Alexandru Tănase, referitoare la hotărîrea din 4 martie privind revenirea la alegerile directe ale președintelui țării. Fostul deputat a menționat atunci că această decizie are drept scop lichidarea opoziției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?