Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Medvedev acuzat că şi-a reparat vila pe bani colectați în scopuri caritabile (VIDEO)

15 sep. 2016,, 23:00   Externe
5150 18

ФБК уличил Медведева в ремонте дачи на благотворительные деньги (ВИДЕО)
Foto: ruvr.ru

Fundaţia pentru Combaterea Corupţiei, condusă de Alexei Navalnîi, a publicat o investigaţie dedicată vilei prim-ministrului Federației Ruse, Dmitri Medvedev.


Este vorba despre conacul Milovka, situat la un kilometru de la centrul oraşului Ples, regiunea Ivanovo.

Faptul că la Milovka vine sistematic Medvedev cu familia sa se ştia mai demult, dar fotografia reşedinţei, înconjurate de un gard de şase metri, niciodată nu a fost publicată – numai imaginea gardului.

Pe blogul lui Navalnîi sînt publicate fotografii de la înălţime ale reşedinţei. Opozantul afirmă că suprafaţa complexului nu este de două hectare, precum se afirma în presă, ci de 80. Pe teritoriu se află un debarcader privat (sectorul este adiacent rîului Volga), o pîrtie de schi, trei piste pentru elicoptere, cîteva case, un hotel şi alte edificii şi obiecte de parc, inclusiv o tablă gigantică de şah şi o căsuţă pentru răţuşcă.

Conacul istoric Milovka ca atare serveşte drept casă principală şi este înconjurat de un gard intern suplimentar. Costul restaurării conacului şi construcţia celuilalt complex FCC l-a evaluat la 25-30 de miliarde de ruble.

Potrivit FCC, teritoriul a fost procurat de Fundaţia „Dar” cu banii puşi la dispoziţie de acţionarii Companiei „Novatek” (33 de miliarde alocate pentru caritate). Din aceleaşi mijloace a fost plătită restaurarea conacului şi construcţia celorlalte obiecte. Fundaţia „Dar”, scrie Navalnîi, are legătură directă cu soţia lui Medvedev, Svetlana, iar conducătorul Consiliului de observatori al Fundaţiei a fost colegul de facultate al prim-ministrului Ilia Eliseev.

După anul 2011, complexul a fost transmis Fundaţiei pentru conservarea patrimoniului istorico-cultural. În acest mod, vila nu este proprietatea lui Medvedev, dar premierul se odihneşte acolo sistematic, fapt confirmat de fotografiile geoetichetate ale acestuia pe Instagram.

Alexei Navalnîi consideră procurarea teritoriului de către fundaţia apropiată lui Dmitri Medvedev drept act de corupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?