X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Un fost ministru de interne al Transnistriei a intrat în cursa electorală

13 sep. 2016,, 16:35   Politică
6194 1
Экс-глава МВД Приднестровья вступил в предвыборную гонку
Foto: vestipmr.info

Ex-ministrul Afacerilor Interne al autoproclamatei RMN Ghenadie Kuzmicev intenționează să lupte pentru postul de șef al regiunii.


El a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) a Transnistriei documentele necesare pentru promovarea propriei candidaturi. Kuzmicev a devenit al doilea pretendent la postul de șef al "RMN" din momentul lansării campaniei electorale la 12 septembrie, relatează NOI.md.

Kuzmicev a intrat în cursa electorală în calitate de candidat independent. El s-a înregistrat la CEC și trebuie să colecteze semnăturile cetățenilor în susținerea sa.

Potrivit prevederilor Codului electoral al Transnistriei, necesarul de semnături trebuie să ajungă pînă la 2-3 la sută din totalul alegătorilor înregistrați. Potrivit datelor CEC al "RMN", în regiune sînt înregistrați 417 mii de alegători.
Ghenadie Kizmicev s-a născut la 21 octombrie 1966 la Tiraspol. Între 2013 și 2015 a condus Ministerul de Interne al republicii autoproclamate.

Ieri, 12 septembrie, a demarat campania electorală. Prima a depus actele la CEC Irina Vasilachii.

Anterior actualul lider al Transnistriei, Evgheni Șevciuk, și-a reiterat intenția de a candida pentru al doilea mandat, însă, deocamdată, nu a depus documentele pentru promovarea propriei candidaturi.

Alegerile șefului Transnistriei sînt preconizate pentru 11 decembrie. Termenul limită pentru promovarea candidaților la postul de președinte al RMN este de 10 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?