Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Primul pretendent la postul de președinte al Transnistriei este o doamnă

12 sep. 2016,, 16:10   Politică
4364 4
Первым претендентом на пост главы Приднестровья стала женщина
Foto: shevchuku.net

Primul candidat la postul de șef al Transnistriei a devenit Irina Vasilachii.


Astăzi, 12 august, ea a prezentat Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Transnistriei documentele necesare pentru înregistrare în calitate de candidat la postul de șef al RMN, relatează NOI.md.

Irina Vasilachii a depus documentele în prima zi de campanie electorală. Acum ea urmează să colecteze semnăturile cetățenilor în susținerea sa. Potrivit prevederilor Codului electoral al Transnistriei, numărul necesar de semnături trebuie să constituie pînă la 2-3 la sută din numărul alegătorilor înregistrați. Potrivit ultimelor date, în regiune sînt înregistrați 417 mii de alegători.

Vasilachii, în vîrsta de 41 de ani, nu prezintă la alegeri nicio forță politică. Ea este originară din satul Sucleia, raionul Tiraspol.

La finele lunii august, actualul lider al Transnistriei, Evgheni Șevciuk, și-a reiterat intenția de a candida pentru al doilea mandat.

Alegerile șeful Transnistriei sînt preconizate pentru 11 decembrie. Termenul limită pentru promovarea candidaților la postul de președinte al "RMN" este de 1 noiembrie. Campania electorală va demara la 12 septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?