X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Următorul recensămînt al populaţiei va fi organizat în format electronic

29 iul. 2016,, 13:11   Societate
2264 1
Следующая перепись населения Молдовы пройдет в электронном виде
Foto: gov.md

La următorul recensămînt al populaţiei şi locuințelor (RPL) din Moldova datele vor fi colectate în mod electronic, ceea ce este mult mai rapid şi mai eficient.


Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Pavel Filip ieri, la şedinţa Comisiei naţionale pentru recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, premierul și-a exprimat speranţa că procesarea datelor RPL are loc în termen şi va fi finalizată pînă la sfîrşitul anului curent.

"La şedinţa trecută am aprobat Planul calendaristic cu finalizarea introducerii şi validării datelor pînă pe 31 decembrie 2016 şi publicarea acestora în primul trimestru al anului 2017", a amintit premierul.

Conducerea Biroului Naţional de Statistică (BNS) a raportat că au fost introduse şi codificate peste 50% din numărul total de chestionare. Bugetul de 8,2 milioane de lei, planificat pentru anul 2016, a fost utilizat în proporţie de 30%.

Premierul a menţionat importanţa transparenţei procesului de procesare a datelor recensămîntului.

"Dacă acest exerciţiu nu este transparent, el nu-şi are rostul, de aceea de la bun început am pus accent pe această transparenţă. Este important să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă acest lucru este dureros. A fost necesar să întreprindem aceste acţiuni pentru a vedea cum stau lucrurile în realitate, a găsi soluţii şi a merge mai departe", a spus Filip.

În luna martie el şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că la 1,5 ani de la recensămînt anchetele nu au fost procesate şi nu există nici rezultatele preliminare. În luna mai a fost demis directorul BNS, Marin Gospodarenco, pentru procesarea şi analiza întîrziată a datelor recensămîntului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?