Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce prevede Strategia privind reforma administrației publice locale

6 iul. 2016,, 18:00   Politică
3001 1

Ce prevede Strategia privind reforma administrației publice locale
Foto: ipn.md

Strategia de reformare a administrației publice din Moldova a fost adoptată la ședința de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.


Strategia vizează perioada anilor 2016-2020 și are drept scop îmbunătățirea sistemului de administrare publică, asigurînd astfel o dezvoltare sustenabilă a Republicii Moldova. Potrivit autorităților, în comparație cu reformele anterioare, Strategia este axată mai mult pe cetățean, și nu pe funcționarea internă a birocrației. De asemenea, documentul nu se bazează doar pe autoritățile publice centrale, dar și pe cele locale.

Strategia este fundamentată pe viziunea că, în anul 2020, administrația publică din Moldova va fi eficientă și responsabilă la toată nivelurile, față de cetățean, susțin autorii proiectului. Printre componentele administrației publice ce urmează a fi supuse reformelor se numără modernizarea serviciilor publice, managementul finanțelor publice și responsabilitatea administrativă.

Adoptarea unei strategii privind reforma administrației publice locale este unul dintre angajamentele Guvernului, prevăzut în foia de parcurs ce vizează asocierea la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?