X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

UE, despre condamnarea fostului premier Filat

28 iun. 2016,, 14:57   Politică
8176 2

Фото: mail.ru

Toți cei implicați în frauda bancară din 2014 trebuie aduși în fața justiției, nu doar Vlad Filat. Astfel a comentat purtătorul de cuvînt pentru acțiune externă a UE, Maja Kocijancic, prima condamnare în acest caz de rezonanță, notează NOI.md.


Reprezentanta UE a criticat faptul că procesul de judecată în dosarul fostului prim-ministru a avut într-un mod netransparent, iar societatea civilă, presa şi cetăţenii Republicii Moldova au fost lipsiţi de posibilitatea de a afla niște răspunsuri.

„Uniunea Europeană este ferm convinsă de importanţa asigurării unei investigaţii minuţioase şi imparţiale a cazurilor de fraude bancare din anul 2014. Aceasta include aducerea tuturor celor vinovaţi în faţa justiţiei, ceea ce încă nu a avut loc. În același timp, este vital ca drepturile la un proces corect și public să fie respectate. Şedinţele de judecată în cazul domnului Filat au fost închise. Astfel societatea civilă, presa şi cetăţenii Republicii Moldova au fost lipsiţi de posibilitatea de a urmări procesul, care putea să clarifice schemele folosite pentru comiterea fraudelor bancare”, se arată în comentariul purtătoarei de cuvînt.

Maja Kocijancic a precizat că UE va continua să evidențieze lipsa independenţei sistemului judiciar şi agențiilor de aplicare a legii în Republica Moldova, menționînd că este gata să acorde suportul necesar în reformarea instituțiilor vizate.



Precizăm că ieri, fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fiind declarat vinovat de corupere pasivă și trafic de influență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?