Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sentință decisă: Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare

27 iun. 2016,, 14:50   Politică
15566 8

Sentință decisă: Vlad Filat a cost condamnat la 19 ani de închisoare
Foto: unimedia.info

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare.


Totodată, fostul premier a primit o amendă de 60 de mii de lei și nu va avea dreptul să ocupe vreo funcție publică pe o perioadă de 5 ani.
De asemenea, îi vor fi retrase toate ordinile acordate de președintele Republicii Moldova, dar și alte buniri personale, printre care o locuință, dar și automobilele sechestrate după reținerea sa.

Decizia a fost luată acum cîteva minute de magistrații Judecătoriei Buiucani, după ședința de judecată care a avut loc astăzi, informează NOI.md.

Fostul premier a fost reţinut pe 15 octombrie, imediat după ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Vladimir Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Procuratura Anticorupţie i-a atribuit acestuia statut de învinuit în urma unui autodenunţ al controversatului om de afaceri, primarului de Orhei, Ilan Șor.

Potrivit procurorului care instrumentează cazul, Adriana Beţişor, fostul premier ar fi pretins şi primit 800 de milioane de lei, ea precizînd că aceşti bani au fost primiţi în schimbul unor servicii privind influenţarea unor persoane publice.

Apărătorul fostului premier a depus o plîngere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, prin care denunţă tratamentul inuman faţă de clientul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?