Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Șevciuk: Transnistria este atacată pe toate dimensiunile

28 oct. 2015,, 17:00   Politică
3481 4
Шевчук: против Приднестровья ведется "гибридная война"
Foto: deschide.md
Împotriva Transnistriei se desfăşoară războaie economic, diplomatic, informaţional, care sînt componente ale unui război hibrid, consideră preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

Politicianul a declarat într-un interviu pentru "Rossiiskaia gazeta" că "Transnistria este atacată pe toate dimensiunile, acesta fiind un război de nimicire".

Potrivit lui Şevciuk, există un "centru de coordonare, care în prezent influenţează unele decizii politice de la Chişinău şi Kiev şi a purces la realizarea planului de intensificare a presiunilor economice asupra RMN".

"Scopul – cu o «pernă moale» să sugrume economia Transnistriei, provocînd astfel probleme sociale acute şi, ca urmare, nemulţumiri interne, stimulînd astfel proteste, pentru ca ulterior, făcînd trimitere la «destabilizarea situaţiei», să se ceară modificarea formatului operaţiunii de pacificare şi să se creeze condiţii pentru introducerea în RMN a structurilor de forţă ale Republicii Moldova, posibil şi ale României", consideră el.

El este convins că scopul principal al atacatorilor este Federaţia Rusă.

"Este evident că unii reprezentanţi ai occidentului lovesc în toate locurile slabe ale Rusiei, garantul păcii şi bunăstării noastre, încearcă să o slăbească, să o implice în conflict", a spus liderul de la Tiraspol.

Totodată, în pofida situaţiei de criză din Transnistria, el consideră că "în ultimii patru ani succesele RMN sînt evidente".

"Cu sprijinul Rusiei sînt efectuate investiţii în proiectele sociale şi infrastructura sectorului sănătăţii, educaţiei. Investiţiile depăşesc înzecit indicii din precedentele decenii. Se repară şcoli, grădiniţe de copii, se realizează proiecte importante în sectorul sănătăţii", a informat el, menţionînd că "în primul rînd republica are nevoie de resurse materiale şi financiare".

"Pe fundalul blocadei economice, interesele oamenilor sînt mai presus de orice. Avem nevoie şi de sprijin ferm la nivel internaţional. Ne dorim să stopăm războiul: nu avem nevoie de acesta, deoarece noi sîntem un popor paşnic şi nu reprezentăm pericol pentru vecini", a subliniat Şevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?