Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ce i-a spus la despărțire liderul Transnistriei ambasadorului american

22 mai. 18:30   Politică
3504 0

Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, s-a întîlnit la Tiraspol cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, al cărui mandat în fruntea ambasadei SUA la Chișinău expiră și a cărui vizită în Transnistria în actualul statut a fost ultima pentru el.

Vadim Krasnoselski i-a mulțumit ambasadorului SUA în Republica Moldova pentru cooperare și eforturile depuse în vederea menținerii unui dialog productiv între Chișinău și Tiraspol.

El a declarat că cea mai importantă realizare, în ceea ce privește relațiile dintre părțile implicate în conflict, este menținerea păcii.
„Avem multe dezacorduri atît în economie, cît și în politică. Ele au fost și probabil că vor exista întotdeauna. Ele trebuie rezolvate. Și este pur și simplu imposibil să facem acest lucru fără pace. Putem vorbi despre absența unui proces de negocieri. Dar războiul este cel mai rău scenariu. De ce insist mereu asupra continuării procesului de negociere? Pentru că absența negocierilor duce la escaladare, la război. Prin urmare, oricât de greu ar fi, eu voi reveni întotdeauna la subiectul negocierilor. Nu văd progres doar în acest lucru. Soluționarea tuturor problemelor ar trebui să aibă loc la masa negocierilor", a subliniat Vadim Krasnoselski.

Participanții la reuniune nu numai că au făcut totalurile cooperării, dar au discutat și despre problemele actuale. Ei au vorbit mai ales despre economie.

La rîndul său, diplomatul american a lăudat deschiderea lui Vadim Krasnoselski și dorința sa pentru o comunicare eficientă în scopul menținerii păcii, asigurării securității și bunăstării cetățenilor. Interlocutorii consideră că cea mai importantă realizare a procesului de negociere, în ciuda instabilității acestuia, este prevenirea escaladării


Interacțiunea cu schimbarea șefului ambasadei americane nu este suspendată. Vadim Krasnoselski și-a exprimat speranța că succesorul lui Kent Logsdon va continua activitatea orientată spre menținerea păcii pe malurile Nistrului.

7
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?