Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Armata Rusiei nu este decat "un tigru de hartie"!

25 oct. 2015,, 22:30   Externe
9097 13

Foto: regnum.ru

E adevarat, scrie National Interest, in ultimii 20 de ani, armata rusa a devenit mai puternica, in special prin modernizarea trupelor de rachete cu destinatie strategica si a marinei militare.

Dar, subliniaza americanii, procesul de modernizare a fost unul inegal. Spre exemplu, Rusia a ramas mult in urma la capitolul armelor de mare precizie. Probleme exista inclusiv in marina militara din cauza dificultatilor, financiare si tehnologice, legate de constructia de nave.

Dar absenta banilor - dupa destramarea URSS cheltuielilor militare s-au redus considerabil - nu este singura bataie de cap a conducerii fortelor militare si a Kremlinului. Mult mai grav este faptul ca soldatii sunt prost instruiti si deloc motivati.

Dupa razboiul din Georgia, Rusia a demarat o ampla actiune de reformare a armatei sale. Dar mai bine de doua treimi din fortele militare, in special trupele terestre, "functioneaza" dupa vechiul model sovietic. Sistemul aplicat de URSS a mers bine in timpul "razboiului rece", dar el nu poate fi folosit in vremurile noastre, detaliaza National Interest.

Prin urmare, in pofida progresului inregistrat in ultimele doua decenii de fortele militare, sa afirmi ca Rusia este o mare putere armata este absolut eronat. Forta militara a Kremlinului este o iluzie. Mai trebuie sa treaca multi ani pana cand armata rusa va atinge un nivel de modernizare satisfacator. Chiar si atunci, SUA vor continua sa domine Rusia din punctul de vedere al puterii militare, concluzioneaza National Interest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?