Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Andrievschi l-a îndemnat pe Timofti să manifeste voință

14 oct. 2015,, 17:27   Politică
8595 14
Андриевский призвал Тимофти проявить волю
Foto: noi.md
Politologul Vitalie Andrievschi consideră că în Republica Molodova există două probleme principale – a institutelor politice și a autorităților. Declarația a fost făcută în cadrul Primului Forum Social, notează NOI.md.

Potrivit expertului, problemele sînt complicate, dar ele pot fi soluționate. „Cel mai important este de întreprins eforturi pentru rezolvarea problemelor”, a spus Andrievschi, adresîndu-se reprezentanților puterii, opoziției și societății civile.

Politologul a menționat importanța existenței opoziției proeuropene: „M-am bucurat atunci cînd a apărut Platforma «DA», pentru că avem mare nevoie de opoziție proeuropeană. Într-o societate europeană trebuie să existe convingerea că în locul actualei puteri va veni o forță care nu va schimba vectorul european”. Adresîndui-se lui Andrei Năstase, politologul a spus: „Constituiți un partid politic, veniți cu propuneri, dar acționați în limitele legii. Unicul lucru pe care vi-l pot reproșa este că, deocamdată, sînteți departe de popor. Trebuie de arat cîmpul, de mers cu cizme de cauciuc, pentru a afla ce într-adevăr doresc cetățenii”.

Andrievschi a vorbit și despre opoziția politică care protestează în fața Parlamentului: „V-aș recomanda să nu mergeți în permanență la Moscova. Noi vom coopera cu Rusia, dar vom avea un vector proeuropean”.

Totodată, Vitalie Andievschi, care stătea vizavi de șeful statului, i-a recomandat lui Nicolae Timofti să manifeste voință: „Mandatul dumneavoastră de președinte expiră peste 6 luni. Timp de jumătate de an se poate de intrat în istorie sau poți fi dat uitării. Vă recomand insistent să dați dovadă de voință politică. Ați demonstrat că o aveți, de exemplu, în timpul negocierilor de la Minsk, cînd ați polemizat cu comandantul suprem al celei de-a doua armată din lume (Vladimir Putin – nora red.)”.

„Asistăm la o situație anormală, cînd liderii partidelor de la putere nu se află la guvernare. Aceasta se explică și prin aceea că partidele nu dispun de carde necesare. Partidele acced la putere, iar oameni competenți nu sînt”, a conchis expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?