Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Cameron mărturisește că nu simte niciun "atașament romantic" față de UE

7 oct. 2015,, 21:00   Externe
3569 0

Кэмерон считает, что ЕС "слишком любит распоряжаться и вмешиваться"
Foto: ria.ru

Uniunea Europeană este "prea mare, prea autocrată și se amestecă prea mult" în problemele statelor membre, motive pentru care Marea Britanie va duce o luptă grea pentru a-și renegocia relațiile cu blocul comunitar, a subliniat miercuri premierul David Cameron în discursul susținut la congresul anual al Partidului Conservator, transmite agenția Reuters.

'Nu ne ferim de luptă, ci o susținem și rezolvăm problemele. (...) Credeți-mă, nu am niciun atașament romantic față de Uniunea Europeană și instituțiile ei. Sunt interesat doar de două lucruri: prosperitatea Marii Britanii și influența Marii Britanii. De aceea voi lupta hotărât la această renegociere pentru a obține ceva mai bun', a indicat liderul conservatorilor britanici.

După ce partidul său a câștigat detașat alegerile în luna mai, Cameron a promis că, cel târziu în anul 2017, va convoca un referendum la care britanicii vor fi chemați să decidă dacă mai vor să rămână în UE.

În perspectiva acestei consultări au fost inițiate negocierile între Bruxelles și Londra pentru definirea noului loc pe care Marea Britanie îl va avea în cadrul blocului comunitar dacă votul la referendum va fi favorabil rămânerii în UE.

Obiectivele urmărite de Cameron vizează în special transferul către guvernul de la Londra a multor atribuții ce revin în prezent instituțiilor europene.

Printre solicitările sale se numără obținerea unui drept de veto asupra deciziilor comunitare de natură să afecteze interesele naționale britanice, cum ar fi cele care implică o aprofundare a integrării europene, și diminuarea fluxului imigranților est-europeni în Marea Britanie, mai ales prin adoptarea unor măsuri care să restricționeze accesul acestora din urmă la sistemul britanic de asistență socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?