X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Descoperire deosebit de periculoasă

5 oct. 2015,, 14:50   Societate
4279 0
Сельчанин обнаружил в своем дворе самый крупный склад боеприпасов времен ВМВ
Foto: publika.md
Şase mine antipersonal. Asta a găsit un localnic din satul Zaim, raionul Căuşeni, în timp ce trebăluia prin gospodăria lui.

Potrivit locotenent-colonelului Serghei Chilivnic, specialist principal din cadrul Secţiei geniu a Armatei Naţionale, aceasta a fost cea mai mare cantitate de muniţii descoperită în luna septembrie.

Obiectele explozive erau de producţie germană, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi au fost distruse de militarii din Batalionul Geniu în condiţii de maximă securitate.

Totodată, locotenent-colonelul Chilivnic a declarat că, în septembrie, geniştii au mai fost solicitaţi în satul Delacău, raionul Anenii Noi, unde au lichidat un proiectil de calibru 122 mm şi o bombă de aruncător, calibru 45 mm.

Muniţiile au fost găsite în cariera de nisip din localitate.

Geniştii Armatei Naţionale au identificat şi neutralizat, în luna septembrie, 65 de obiecte explozive în raioanele Ştefan-Vodă, Căuşeni, Ungheni şi Soroca.

De la începutul anului, geniştii militari au efectuat 183 de ieşiri şi au neutralizat 389 de muniţii pe întreg teritoriul Republicii Moldova
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?