Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Locuințe sociale pentru locuitorii raionului Leova

7 aug. 2015,, 16:04   Societate
3108 0

Locuințe sociale pentru locuitorii raionului Leova
Foto : semia.md

Pînă la finele anului, în raionul Leova va demara construcția locuințelor sociale. Cel puțin asta își propune Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, care a pus la punct condițiile lansării proiectului, dar și finanțarea lucrărilor de construcție, informează NOI.md.

În cadrul celei de-a doua faze a proiectului, urmează a fi construite 92 de locuințe pentru persoanele nevoiașe din raionul Leova. Costul total al proiectului se ridică la 3,44 milioane euro, 65 la sută din mijloacele financiare necesare urmînd a fi alocate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) în cadrul unui împrumut pe un termen de 20 de ani.

„Autoritățile publice locale din raion au propus pentru participarea în proiect un complex locativ din 4 blocuri nefinalizate din orașul Leova. Am decis să desfășurăm procedura de achiziționare a lucrărilor de construcție într-un termen mai restrîns pentru a reuși demararea lucrărilor de construcție pînă în perioada rece a anului. Pentru aceasta a fost elaborat planul achizițiilor publice”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtcă.

„În prezent sînt efectuate expertizele tehnice ale blocurilor existente, sînt evaluate imobilele şi terenurile propuse pentru reconstrucţie. De asemenea, spre finalizare este documentaţia de proiectare, inclusiv verificarea şi expertizarea documentaţiei de proiect”, a subliniat directorul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului de construcție a locuințelor sociale, Iunona Lungul.

Precizăm că locuințele sociale sînt construite de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul unui proiect susținut financiar de BCE, care oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 milioane euro pe un termen de pînă la 20 de ani. Contribuția Republicii Moldova în proiect include: valoarea construcţiei nefinalizate, valoarea terenului, costul documentaţiei de proiect, costul verificării şi expertizării documentaţiei de proiect, costul expertizei tehnice a construcţiei.

Pînă la finele anului 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale își propune să construiască circa 700 de locuințe sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?