X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Belarusul a dat undă verde cărnii de porc moldovenești

30 iul. 2015,, 12:15   Economie
2616 0
Свинина из Молдовы вернется в Беларусь
Foto: viza.md
Belarusul a anulat restricțiile la livrarea carcaselor și semicarcaselor de porc de la întreprinderea moldovenească SRL „Tehnostel Car” (or. Hînceși). Acest fapt a fost comunicat de mass-media belarusă, care face referire la Departamentul Supraveghere Veterinară și Alimentară al Ministerului Produselor Agricole al Republicii Belarus, relatează NOI.md.

Hotărîrea privind anularea restricțiilor pentru această întreprindere a fost adoptată în baza unei scrisori oficiale a Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federației Ruse (Rosselhoznadzor).

De menționat că introducerea cărnii de porc și a produselor obținute în urma procesării ei din Moldova în Belarus a fost suspendată la 1 noiembrie 2014. Decizia a fost adoptată drept urmare a controlului efectuat de specialiștii Uniunii Vamale la întreprinderile moldovenești, specializate în fabricarea produselor de origine animală. Inspecția a depistat abateri sistemice majore de la cerințele și normele veterinar-sanitare ale UV, care atestă lipsa unui control riguros din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Moldovei asupra siguranței și urmăririi cărnii și mezelurilor fabricate de întreprinderile moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?