X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Iohannis, la întrevederea cu Timofti: Ezitările nu sînt benefice Republicii Moldova

7 iul. 2015,, 15:38   Politică
4651 4

Iohannis, la întrevederea cu Timofti: Ezitările nu sînt benefice Republicii Moldova
Foto : antena3.ro

România speră că la Chișinău se va forma cît mai curînd o nouă coaliție solidă, capabilă să consolideze parcursul european al țării. Declarația aparține președintelui României, Klaus Iohannis, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu Nicolae Timofti, desfășurată astăzi la Suceava, notează NOI.md.

Șeful statului român a salutat modul democratic în care s-au desfășurat alegerile locale din 14 iunie, precizînd că rezultatele scrutinului reconfirmă adeziunea cetățenilor pentru integrarea europeană. Klaus Iohannis s-a referit și la necesitatea constituirii neîntîrziate a unei noi coaliții de guvernare.

„Este un mandat reînnoit acordat de cetățeni pentru transformarea în spirit european a Republicii Moldova. Sperăm că la Chișinău se va forma cît mai curînd o nouă coaliție solidă, stabilă, capabilă să consolideze parcursul european al țării și să continue în ritm accelerat procesele de reformă. În actualul context intern și regional, întîrzierile sau ezitările nu sînt benefice. În opinia noastră, acesta nu sînt doar așteptările României sau ale celorlalți parteneri europeni, dar în primul rînd ale cetățenilor moldoveni”, a precizat Iohannis.

Potrivit demnitarului român, în contextul situației tensionate de securitate din regiune, e nevoie de o consolidare a instituțiilor statului și de implementarea consecventă a agendei politice proeuropene.

„România a avut dintotdeauna a abordare receptivă și deschisă față de Chișinău. În centrul abordării noastre s-au aflat permanent cetățenii Republicii Moldova, nu persoane sau forțe politice. Rămînem cel mai sincer și mai apropiat partener al Moldovei, dar reușita procesului de integrare europeană depinde de însăși Republica Moldova”, a adăugat Iohannis.

Precizăm că președintele Nicolae Timofti a fost decorat astăzi cu titlul de doctor honoris causa al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. La ceremonia de decernare a titlului a participat și omologul său român, Klaus Iohannis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?