Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Iohannis: Încă nu este toată lumea convinsă că în acest moment se pot începe negocierile de aderare pentru RM

14 dec. 2023,, 13:00   Politică
2497 1

România consideră că Republica Moldova, Ucraina și Balcanii de Vest trebuie să ajungă în Uniunea Europeană şi că trebuie găsite căi pentru accelerarea negocierilor, a declarat la Bruxelles preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Noi ne-am implicat, eu m-am implicat, echipa s-a implicat din capul locului pentru ca Ucraina şi Moldova să primească statutul de candidat. Acum, Comisia a ajuns la concluzia că cele două state sînt pregătite pentru începerea negocierilor de aderare, dar pentru asta este nevoie de o decizie politică în Consiliul European. Din informaţiile pe care le avem, încă nu este toată lumea convinsă că în acest moment se pot începe. Discuţia va fi, deci, să încercăm noi, care sîntem convinşi, să ducem discuţiile în direcţia respectivă. Eu voi solicita clar să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina şi cu Moldova", a spus liderul de la Cotroceni, transmite jurnal.

Președintele României a adăugat că părerea majoritară în Consiliul European este ca Ucraina şi Moldova să meargă împreună.

„Dacă nu există un accept pentru Ucraina, este puţin probabil să existe pentru Moldova", a explicat Iohannis.

9
5
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?