Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Gorincioi, fost şef al CCA, condamnat pentru acţiuni de corupţie

6 iun. 2015,, 12:30   Societate
4582 1
Георгий Горинчой, бывший глава КСТР, приговорен к 4 годам тюрьмы
Foto: kp.md
Gheorghe Gorincioi, ex-preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de trei ani, pentru corupere pasivă. Tot pentru trei ani, fostul şef al CCA a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii ce ţin de administrare. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Centru al Capitalei la 17 martie 2015.

Informaţia a fost confirmată de procurorul Anticorupţie Adrian Popenco la solicitarea Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Gheorghe Gorincioi şi Terente Cherdivară, fost şef al Direcţiei Administrative a CCA, au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce în ianuarie 2011 ar fi estorcat de la un agent economic 110.000 de lei. Banii ar fi fost ceruţi pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumului serviciilor îndeplinite, în rezultatul executării unui contract de achiziţii semnat cu CCA. Terente Cherdivară a fost reţinut în flagrant în timp ce primea banii.

Acum doi ani, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe fostul subaltern al lui Gheorghe Gorincioi la şapte ani de detenţie, fiindu-i aplicată şi o amendă de 20.000 de lei. Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de trei ani.

În noiembrie 2012 Procuratura Anticorupţie a informat Centrul de Investigaţii Jurnalistice că dosarul penal deschis pe numele lui Gheorghe Gorincioi a fost suspendat la 15 august 2012. Învinuitul s-ar fi îmbolnăvit de o boală gravă, motiv care l-a împiedicat să ia parte la procesul penal.

În prezent dosarul fostului şef al CCA este examinat de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, decizia primei instanţe fiind contestată de procurori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?