X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: PCRM va lupta pentru recuperarea mijloacelor sustrase din bănci

1 mai. 2015,, 13:00   Politică
5568 8

Воронин: ПКРМ будет добиваться возврата украденных из банков средств
Foto: trm.md

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, s-a arătat indignat de nedorinţa Companiei „Kroll” de a face publice rezultatele investigaţiei preliminare a tranzacţiilor dubioase la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, efectuată de ea, declarînd, de asemenea, că comuniştii vor lupta pentru investigarea pînă la capăt a acestui caz şi restituirea mijloacelor sustrase din bănci. El a declarat acest fapt în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de pe postul de televiziune N4, relatează NOI.md.

„La solicitarea cui a activat grupul de experţi „Kroll” în Moldova, cine i-a plătit? Anume acei oameni trebuie să soluţioneze problema privind publicarea raportului. Ce drept are „Kroll” să nu publice acest document?”, a menţionat liderul comuniştilor, specificînd că nu ştie cît au costat serviciile experţilor acestei Companii. Vladimir Voronin a mai menţionat că nu este la curent a fost sau nu a fost această analiză transmisă Procuraturii pentru investigare.

Vladimir Voronin s-a arătat indignat de faptul că acest caz nu este investigat în mod corespunzător în interiorul ţării, nimeni nu informează despre executarea hotărîrii Parlamentului, adoptată în finalul audierilor la 24 martie a raportului Comisiei speciale de investigaţii, că organizaţiile internaţionale, UE, SUA păstrează tăcere. „Unde sînt SUA, unde e Donald Tusk, unde e Comisia Europeană? De ce ei nu sînt interesaţi de investigaţiile?”, a întrebat liderul comuniştilor. Potrivitlui, dacă acest caz ar avea loc în timpul guvernării PCRM, atunci reacţia Occidentului ar fi fost absolut diferită. „În momentul de faţă Centrul Naţional Anticorupţie şi toate mijloacele de informare în masă sînt preocupate de escrocheriile comise chipurile de conducătorii instituţiilor medicale, iniţiate pentru distragerea atenţiei societăţii de la sustragerea banilor din bănci, iar de aceste miliarde delapidate nu se preocupă nimeni. Toţi sînt surdomuţi”, a menţionat Vladimir Voronin.

Totodată, potrivit lui, nu se poate spune exact, a fost sau nu a fost sustras şi scos peste hotare acest miliard de euro. „Se ştie că aceşti bani nu sînt nici la Banca Naţionalăa Moldovei, nici la băncile comerciale. Banii au dispărut din bănci. Trebuie de clarificat ce s-a întîmplat. Posibil, este o schemă, prin care banii circulă în interiorul ţării. Doar imaginaţi-vă ce dividende pot aduce aceste mijloace”, a specificat liderul PCRM. El a menţionat că comuniştii vor lupta pentru recuperarea mijloacelor sustrase, şi ei nu se vor limita la demisiile vice-preşedintelui BNM, Ema Tăbîrţă, şi şefului Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman, şi vor continua să insiste asupra demiterii şefului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu. Referindu-se la eventuala revenire a lui Leonid Talmaci în postul de şef al Băncii Naţionale a Moldovei, Vladimir Voronin a spus că această variantă ar fi bună, deoarece el este unul dintre cei mai puternici bancheri în spaţiul post-sovietic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?