X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Tunisia/atac: Uniunea Europeană consideră vinovate "organizațiile teroriste"

19 mar. 2015,, 01:00   Externe
2958 2

Могерини: ЕС будет сильнее бороться с терроризмом после атаки в Тунисе
Foto: gordonua.com

Șefa diplomației europene Federica Mogherini a acuzat miercuri "organizațiile teroriste" pentru atacul comis la Muzeul Bardo din Tunis și soldat cu 19 morți, printre care 17 turiști străini, transmite Reuters. * În atacul de la Muzeul Bardo din Tunis au fost ucise 19 persoane, anunță premierul tunisian

O declarație anterioară a UE evoca o implicare a Daesh, acronimul în limba arabă pentru gruparea Statul Islamic, dar această mențiune a fost ulterior înlăturată. ''Cu atacul produs azi la Tunis, organizațiile teroriste țintesc încă o dată țări și popoare din regiunea mediteraneană. Acest lucru ne întărește hotărârea de a coopera mai strâns cu partenerii noștri pentru a face față amenințării teroriste. Uniunea Europeană este decisă să mobilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a sprijini deplin Tunisia în lupta contra terorismului și reformarea sectorului securității'', susține Mogherini în declarația citată.

Nouăsprezece persoane, printre care 17 turiști străini, au fost ucise miercuri în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis, a anunțat premierul tunisian Habib Essid. ''Sunt 19 morți, dintre care 17 turiști de naționalități poloneză, italiană, germană și spaniolă'', a declarat Essid. Cele două victime tunisiene sunt un polițist și un civil. Alți 22 de turiști (majoritatea fiind francezi, sud-africani, polonezi, italieni și japonezi) și doi tunisieni au fost răniți, a precizat șeful guvernului tunisian.

Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo, care adăpostește una dintre cele mai impresionante artefacte și mozaicuri datând din perioada Romei și Greciei antice. Două ore mai târziu, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori, alți doi sau trei scăpând și fiind dați în urmărire, potrivit televiziunii naționale tunisiene, citată de DPA.

Atacul de miercuri din centrul capitalei tunisiene este cel mai grav din Tunisia în care sunt implicați cetățeni străini după atentatul sinucigaș cu bombă comis în 2002 de rețeaua teroristă Al-Qaida asupra unei sinagogi de pe insula Djerba și soldat cu 21 de morți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?